Lezen 5 ex

Toneellezen

Vorige Artikel 14 van 17 Volgende
€ 5,00 (inclusief BTW)

Snel en foutloos!
Dat is de boodschap die wij kinderen de afgelopen jaren meegaven bij voortgezet lezen. Helaas leidt tot dit monotoon en begripsloos lezen!
Tegenwoordig weten wij gelukkig dat vloeiend lezen uit meer componenten bestaat. Om een goede vloeiende lezer te worden, moet je ook leren om met expressie en met een variabel stemvolume te lezen. Dit leidt automatisch tot meer vloeiendheid en daardoor ook tot meer begrip van een tekst (Rasinsky,T., 2004). Natuurlijk is het per tekst afhankelijk waar je het melodisch en het dynamisch accent legt.
Om kinderen hiermee te laten oefenen is Toneellezen uitermate geschikt. Kinderen lezen in een klein groepje of in duo's een tekst. Voordat ze beginnen aan een zin of stukje tekst gooien ze met de dobbelsteen. Op deze kaart staat welk volume en/of welke dynamiek ze bij het voorlezen in hun stem moeten leggen! En….. oefenen maar (en lachen trouwens ook!)!
Een goede oefening als voorbereiding voor Theaterlezen of voor de Nationale Voorleeswedstrijd .... of gewoon om een vloeiende lezer te worden! 

Op de achterzijde van de kaart vindt u een uitgebreide uitleg.

© 2014 - 2023 De Dyslexie-Express | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel