Dyslexie 5x

Dyslexie Hulpkaart "Goed omgaan met dyslexie"

Vorige Artikel 2 van 17 Volgende
€ 5,00 (inclusief BTW)

De gedachten, denkbeelden en opvattingen die kinderen hebben over dyslexie spelen een belangrijke rol bij hetgeen ze kunnen en willen investeren om dyslexie de baas te worden (Ellis, 1999).

In hoofdstuk 4 van onderstaande bron wordt er nog veel gesproken over "een probleem", maar tegenwoordig ziet men dyslexie meer als "een uitdaging". Helder is wel dat het heel erg helpt als een kind weet wat dyslexie is; als hij/zij weet wat het van hem/haar vraagt binnen het onderwijs; als zijn/haar omgeving weet wat dyslexie is en als duidelijk is hoe het kind het hebben van dyslexie beleeft. Is aan 1 van de voorwaarden niet voldaan, dan kun je volgens de auteurs niet goed omgaan met dyslexie. Werken met de Dyslexie-Express zorgt er voor dat ook aan deze voorwaarden wordt gewerkt (https://www.dyslexie-express.nl/a-37935613/webwinkel/de-dyslexie-express/) . En deze Dyslexie Hulpkaart "Goed omgaan met dyslexie" brengt door middel van stellingen (voorzijde) en vragen (achterzijde) meer helderheid.

Bron: Vieijra, J., Maidman, P., & Geelhoed, J. (2010). 4. Emotionele aspecten die een rol spelen bij dyslexie. In J. H. Loonstra, & T. Braams (Reds.), Omgaan met dyslexie. Sociale en emotionele aspecten (pp. 92–117). Antwerpen-Apeldoorn, België- Nederland: Garant.

U bestelt de kaarten per set van 5 exemplaren.

© 2014 - 2023 De Dyslexie-Express | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel