Dyslexietip van de maand juni Herexamen

Herexamen doen met dyslexie

Indien aan een leerling met dyslexie faciliteiten zijn verleend bij het eindexamen en deze leerling moet herexamen doen, dan gelden de volgende mogelijkheden:

- Voor de vakken Engels en Nederlands zijn voor het tweede tijdvak ook Daisy-cd's beschikbaar, gezien het belang dat aan deze vakken wordt toegekend. Voor alle andere vakken niet. Heeft de leerling voor andere vakken bij het eindexamen Diasy-software ingezet, dan zorgt de school bij het tweede tijdvak voor die vakken voor een voorlezer. De school ontvangt 1 Daisy-cd per vak en zorgt er zelf voor dat de software beschikbaar wordt voor meerdere leerlingen indien nodig. Hierbij moeten wel de regels in acht worden genomen, zoals vlak voor het herexamen omzetten en altijd 2 personen in die ruimte aanwezig waar het bestand wordt omgezet.

- Voor alle vakken en alle niveaus zijn voor het tweede tijdvak leesbare pdf's beschikbaar. Deze kunnen door Claroread en L2S worden voorgelezen. Als de school gebruik maakt van Kurzweil of Sprint, dan dient de school de pdf's zelf om te zetten tot een leesbaar bestand. Indien een leerling bij het eindexamen gebruik heeft gemaakt van voorleessoftware, dan zorgt de school voor een leesbare pdf voor de vakken die moeten worden herkanst of voor een voorlezer. De pdf's worden voor alle vakken samen aangeleverd op 1 cd-rom of dvd-rom.

- Een voorlezer is alleen toegestaan als er geen andere adequate middelen beschikbaar zijn, bijvoorbeeld als een leerling herexamen doet in aardrijkskunde en daarvoor bij het eindexamen gebruik heeft gemaakt van Daisy-software.

Er is meer mogelijk dan je denkt! Maar wat voorop staat is dat een leerling kan presteren naar vermogen, ongeacht zijn handicap!

Meer informatie is te vinden via https://www.examenblad.nl/publicatie/20150909/vjw7e5ikralh-mededelingen-over-de/2016

© 2014 - 2024 De Dyslexie-Express | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel