Consolideren met verfstaaltjes

Woordenschatoefenen met verfstaaltjes

Woordenschat consolideren met (bijna) kosteloos materiaal:

Verfstaaltjes met 6 kleurtjes (bouwmarkt: vraag of ze de oude verfstaaltjes voor je bewaren, want kleuren wisselen vaak).

Dubbelvouwen en vastplakken (voor de stevigheid). Lichtste kleuren naar de voorkant (beter om op te schrijven). Elk kind heeft zijn eigen sleutelhanger met naam om de te oefenen woorden aan te bevestigen.

Invullen van de kaartjes (www.muiswerk.nl/woordenboek)

Lichtste bovenste vakje: het woord

Middelste vakje: de betekenis

Onderste vakje: een zin met het woord

 

Mogelijkheden:

1. Alle leerlingen krijgen elke week een sleutelhanger met de te consolideren woorden van die week. Ze vullen zelf de kaartjes in. Op vaste en vrije momenten in de week kunnen ze alleen of in tweetallen oefenen.

2. Leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, kunnen zelf woorden aan hun sleutelhanger hangen die ze die week extra leren.

3. Leerlingen die meer herhaling nodig hebben krijgen de woorden die ze bij het controleren de week daarvoor niet kenden aan de sleutelhanger en oefenen op deze manier extra.

4. Alle leerlingen krijgen woorden die meer dan een maand geleden zijn geoefend en die ze niet meer kennen aan hun sleutelhanger  en oefenen die nog een keer (retentietraining).

Per thema kan dezelfde kleur verfstaaljes aangehouden worden, zodat bijv. zichtbaar is van welk thema leerlingen woorden oefenen.

Veel oefenplezier!

 

© 2014 - 2024 De Dyslexie-Express | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel