Dyslexietip van de maand december Lezen

Boeken lezen

Genieten van boeken is niet voor iedereen weggelegd. Toch kan het heerlijk zijn om je te kunnen inleven in de hoofdpersoon in een verhaal. Je kunt gemakkelijk op reis naar andere landen of fantasiewerelden, terwijl je thuis in je stoel zit. Als je leesproblemen of dyslexie hebt, kom je bijna niet aan genieten toe. Je moet een bladzijde vaak al drie keer gelezen hebben voordat je aan het begrijpen ervan toekomt. Jammer!

De donkere dagen voor Kerst zijn net zulke fijne dagen om heerlijk weg te dromen in een boek!

Toch is het ook voor leerlingen en docenten met dyslexie tegenwoordig geen probleem om te kunnen genieten van een boek.

Er bestaan namelijk Luisterboeken!

In sommige landen, zoals Duitsland, is het zelfs voor goede lezers gebruikelijk om luisterboeken te lezen. In de Openbare Bibliotheken zijn collecties met luisterboeken te leen. Is een boek dat je wilt lezen er niet, dan kun je het bestellen. Een tip is om ook in de schoolbibliotheek een ruime collectie luisterboeken op te nemen en dan vooral de luisterversie van de verplichte boeken van de moderne vreemde talen.

Gratis luisterboeken zijn te vinden via: https://www.bibliotheek.nl/luisterboeken.html en als de leerling zich heeft aangemeld via www.aangepastlezen.nl.

Er zijn dus genoeg alternatieve mogelijkheden om te genieten van een boek en om een boek te begrijpen! Geef ze door aan je leerlingen!

 

Gastenboek

  • 27-03-2019 - Goedenavond,
    Wij hebben op school een Leonardo afdeling. Nu hebben...  lees meer
  • 25-07-2018 - Hoe kan ik mijn kleinzoon het beste helpen om zijn...  lees meer
  • 25-08-2017 - Mijn zoon (9) heeft afgelopen 4 jaar alleen blokletters aangeleerd...  lees meer
Plaats een bericht
© 2014 - 2020 De Dyslexie-Express | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel